KRO-Kruispunt
Screenshot KRO-Kruispunt

Een tweelingzus missen is toch anders dan een gewone zus. Het is net alsof er iets in je is weggerukt.” 

Beste lezer,

Heb jij een tweelingbroer of een tweelingzus verloren? Dan herken je vast wel bovenstaande uitspraak van de 105-jarige zuster Leona. Zij verloor haar tweelingzus toen ze 99 jaar was.

In een interview in het t.v programma KRO-Kruispunt verwoordde zij treffend hoe sterk de band tussen tweelingen is. En hoe ingrijpend het verlies van een tweelingbroer of een tweelingzus kan zijn. Veel ingrijpender dan het verlies van een gewone broer of zus.

Er zijn maar weinig mensen die dit begrijpen. Of dit verlies van de tweelinghelft nu rondom de geboorte, in de kindertijd of op volwassen leeftijd plaatsvindt: het is altijd schrijnend. Je verliest namelijk niet alleen een broer of zus, je verliest een deel van jezelf. Degene met wie je samen dicht tegen elkaar in de moederschoot groeide, met wie je in nauw contact bent opgegroeid, en die vaak dezelfde lichaamsbouw, interesses en zelfs gedachten had zoals jij, is er niet meer. Om erkenning te krijgen voor dit verdriet en om met het gemis te leren omgaan, ga je op zoek naar hulp. Therapeuten die je kunnen helpen of boeken die kunnen verklaren waarom je je zo voelt. Maar de therapeuten begrijpen je niet en de boeken zijn er niet.

Om de gevolgen van tweelingverlies meer onder de aandacht te brengen heb ik besloten een interviewbundel samen te stellen met de werktitel Geen eenling, geen tweeling. Verhalen over tweelingverlies op vroege en op volwassen leeftijd.

En daarvoor ben ik op zoek naar tweelingen die van ouders weten dat ze als een tweeling geboren zijn maar als eenling verder leven en naar tweelingen die het verlies van hun tweelinghelft bewust hebben meegemaakt: dus

tweelingen die tussen vroege-en volwassen leeftijden een tweelingbroer of een tweelingzus verloren.


Wil jij met jouw unieke verhaal een bijdrage leveren voor deze interviewbundel? Neem vrijblijvend contact met me op of vul onderstaand formulier in. Vragen zijn ook van harte welkom
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu